Judith Pijnenburg

Motivatie en passie voor Paarden

Liefde voor paarden

Met paarden zijn is mij met de paplepel ingegeven. Ik ben opgegroeid op een boerderij en heb als kind ruim acht jaar mijn eigen paarden gehad. verbonden met paardenHet liefst was ik met ze in de bossen, nam ik ze mee op kleine trektochten, deed spelletjes en kunstjes in de wei of op het erf en ik vond het heerlijk om bij ze te slapen. Dressuur, voltige en springen vond ik als kind geweldig. Toen ik eind twintig was verhuisde ik naar Hollandsche Rading  waar ik paarden ben gaan bijrijden. Tijdens de opleiding die ik bij Terra Natura heb gedaan heb ik naast mijn bijrijdpaarden met diverse paarden grond- en rijwerk gedaan. Eind 2010 kwam mijn droom uit, toen mijn volbloed Arabiertje Farah, toen nog slechts 7 maanden oud, op mijn pad kwam. Haar zien opgroeien leert mij over wat puur is in een paard.

Terra Natura en Noora Ehnqvist

Paarden zijn mijn passie, als ik bij hen ben voel ik mij goed. Ik word er enorm blij van om met en van ze te leren door ze te observeren, simpelweg met ze te zijn of met ze te werken vanaf de grond of op hun rug. De werkwijze van Terra Natura heeft dit gevoel alleen maar mooier, sterker en kloppender gemaakt. Voor mij is de werkwijze van Terra Natura een basis van waaruit alles begint en van waaruit alles kan ontstaan. Te zien wat deze werkwijze met paarden (en ook mensen) doet is echt genieten. Bij mij heeft het er toe geleid dat ik al meerdere malen het ultieme gevoel van gezamenlijke vrijheid en versmelting, alsof je danst met het paard, heb mogen beleven. Noora Ehnqvist is momenteel mijn grote inspirator. Haar wijsheid over paarden en zeker ook over het leven heeft mijn werk met paarden enorm op een hoger en dieper niveau gebracht. Dankzij Noora heb ik geleerd op zielsniveau te communiceren en groeien met paarden.
Door de werkwijze en kernitems van mijn inspirators te delen hoop ik ook anderen (mensen en paarden) mijn vreugdegevoelens te kunnen laten ervaren.

Lees meer over..