Leertraject Grondwerk 'Ontspannen samenwerken'

Leertraject 'Grondwerk; ontspannen samenwerken'

Om tot een ontspannen samenwerking te komen is wederzijds vertrouwen, wederzijds begrip, ontspanning in lichaam en mind en bewustzijn van (lichaams)communicatie van mens en paard nodig. In dit leertraject bied ik inzichten, handvatten en ervaringen in de communicatie en omgang met een paard vanaf de grond om tot een ontspannen, vreugdevolle en moeiteloze samenwerking te komen.

Leertraject Grondwerk 4In mijn werk kom ik veel mensen en paarden tegen die niet ontspannen zijn in elkaars bijzijn. Dit maakt elke vorm van samenwerking moeilijker dan zou moeten. En maakt soms dat bepaalde vormen van omgang nauwelijks mogelijk zijn. Dit is jammer. Voor mij is het van cruciaal belang in mijn contact en omgang met paarden dat ik ontspannen en in contact met ze kan bewegen, ze iets kan vragen en het paard mij begrijpt en ik het paard. Dit is de basis voor verdere samenwerking. En in deze basis heb ik mij op alle lagen verdiept, in het wandelen met een leidtouw, in het longeren en in het losse grondwerk. In de leidpositie maar ook naast en achter je paard. Of je nu in de wei bent, in de bak, langs de weg of in het bos. Mijn uitgangspunt is dat paard en mens ontspannen en in contact zijn.

Op het moment dat je met een paard iets aangaat, vanaf de grond of vanaf de rug, ben je samen een kudde en dat betekent dat je een hechte samenwerkingsverband aan gaat. Maar hoe doe je dat?

Daar gaat dit leertraject over. Hoe kom ik tot een moeiteloze, ontspannen samenwerking Leertraject Grondwerk 7vanaf de grond. Daarvoor is kennis over paardencommunicatie nodig. De basis begint bij leren over hoe zij leven, hoe zij als kudde samenwerken, samen bewegen en onderling communiceren. Hoe kunnen wij onze communicatie daarop afstemmen zodat het paard ons begrijpt en bereid is zich aan te sluiten, ons te volgen en met ons in contact te zijn en blijven. Voor een dergelijk samenwerking is wederzijds vertrouwen nodig en heldere en zuivere lichaamstaal.

We leren in dit leertraject niet alleen over de paarden maar ook over onze eigen communicatievaardigheden. We staan stil bij en ontwikkelen onze eigen lichaamscommunicatie en de kracht en betekenis van intentie. We zullen alleen en met elkaar lichaamsbewustzijnsoefeningen doen om ons gewaar te worden van onze lichaamstaal, onze aanwezigheid en onze innerlijke en uiterlijke balans. Een actief, ontspannen en bewuste aanwezigheid helpt ons in het contact met paarden. Het maakt dat we ze beter kunnen zien en aanvoelen en de paarden kunnen ons ook beter lezen en begrijpen.

Leertraject Grondwerk 5Helderheid, zachtheid en samen staan voor mij centraal in mijn contact en communicatie met paarden. In dit traject leer je over de kracht van deze kwaliteiten en hoe je ze in kan brengen.

Praktisch

Het leertraject bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2 lesdagen. De data worden binnenkort bekend gemaakt.

Prijs voor dit leertraject is €1265,-. Dit zijn de kosten voor de lesdagen inclusief mijn reiskosten. Niet inbegrepen bij de prijs zijn de kosten voor huur paarden en locatie, maaltijden en overnachtingen.

Interesse/aanmelden
Heb je interesse in dit leertraject stuur mij dan een mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.dan ontvang je van mij de uitgebreide informatiebrief. Aanmelden kan ook via dit mailadres.