Cursus Body Awareness & Grondwerk

Cursus Body Awareness & Grondwerk (een of tweedaagse)

Cursus Body Awareness & GrondwerkIs het ook jouw wens om met een paard te zijn in een open contact, met wederzijds vertrouwen en in blijheid? Zonder angst, spanning, agenda’s en gedachtes die afleiden.
Wil jij weten hoe je kan samenwerken en communiceren met een paard vanuit gelijkwaardigheid, wederzijds begrip, helderheid en zachtheid?
Wil je leren over de krachten en valkuilen van je lichaam en haar taal en over communiceren met intenties?

Paarden zijn voor ons een uitnodiging om in het moment te blijven. Voor hen is er geen zo meteen of zojuist. Er is alleen een nu en dat is het moment waar je elkaar ontmoet met alles wat er is bij jou en bij het paard. En waar er alleen bewuste gedachtes en emoties zijn die er op dat moment toe doen. Zijn in het nu ontspant ons van overbodige gedachtes en aannames, en van afleidende emoties, plannen, en omgevingsindrukken. Body Awareness helpt ons om in het nu thuis te komen en bewust te worden van onze energie, onze aanwezigheid, onze lichaam(staal) en onze intenties.

Doel
In deze cursus combineer ik lichaamsbewustzijnsoefeningen met het werken met en leren over paarden. Ik geloof er heel sterk in dat meer bewustzijn van ons lichaam en mind ons helpt om open, ontspannen en vrij in contact te treden met paarden. Dit maakt samenwerken moeiteloos en plezierig voor mens én paard. Kennis over de wijze waarop paarden onderling communiceren en samenwerken draagt bij aan wederzijds begrip en vertrouwen. Met deze combi hoop ik je tools mee te geven om het contact en de verbinding met jezelf en het paard te verdiepen.

Programma
Cursus Body Awareness & Grondwerk 13De ochtend besteden we aan Body Awareness & Movement, om ons lichaam en mind los te werken, bewustzijn en aanwezigheid te creëren en onze innerlijke kracht te voeden. Dit helpt je om de paarden beter te kunnen ontmoeten en zij jou! Mijn Body Awareness is een mengeling van Yoga, Qi Gong, Dans en Meditatie. Ik ben hierin onder meer geinspireerd door Noora Ehnqvist.
De Body Awareness vindt plaats bij of tussen de paarden.

Cursus Body Awareness & GrondwerkIn de middag nemen we deze staat van zijn mee naar de paarden. We ontmoeten de kudde en je kiest een paard uit de kudde waar je een grondwerk sessie mee hebt. In deze grondwerksessie ontmoet je het paard en ga je een gesprek aan met het paard, ga je samen bewegen en communiceren over hoe je dit doet. Ik begeleid je in dit gesprek en ik begeleid je in het onderzoeken en ontwikkelen van je krachten en aandachtspunten van jezelf, het paard en die van jullie samen. Per combinatie kijk ik wat de wensen zijn en wat er mogelijk of nodig is.

Locatie
Voor deze cursus kom ik op locatie. Eventueel heb ik een locatie tot mijn beschikking. Dit is een weiland vlakbij Egmond. Hier wordt een kudde van vijf prachtige en inspirerende paarden op natuurlijke wijze gehouden. De wei is vlakbij de zee, mocht je na de cursus nog even lekker uit willen waaien op het strand :-).

Praktische informatie
Duur: een of twee dagen
Data: op aanvraag. Soms plan ik zelf een datum, houdt daarvoor mijn FB in de gaten of mijn agenda op deze site.
Kosten: €97,50 pppd. Dit is excl huur locatie. Koffie en thee zijn inbegrepen. Lunch breng je zelf mee.
Aantal deelnemers; 3-6 personen
Locatie: op locatie of Egmond Binnen. 

Inschrijven
Als je deze cursus wilt organiseren of als je wilt deelnemen stuur je mij een email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Meer informatie
Voor meer informatie kan je mij bellen of mailen: 06-19836683 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..