Paardencursussen en -reizen

Onderstaand enkele activiteiten uitgelicht.
In het menu rechts vind je nog andere activiteiten!

Droomproject Together We Create- Back to nature (Griekenland) 
September 2019

Mijn geliefde schiereiland Pilion in Griekenland met haar ontelbare oeroude grillige olijfbomen, de prachtige, ongekend groene en ongerepte natuur, de schitterende - soms verborgen - baaitjes, de heerlijke warme zee, de bergen, de heuvels, het overdadige heerlijke Griekse eten. Na vier jaar hier mijn paard vriendelijke trektochten te hebben mogen begeleiden, de parel van mijn paardenwerk, wil ik dit jaar op deze prachtplek op onze aarde, een andere droom in vervulling laten gaan. 

Tijdens mijn 4 weken verblijf temidden van een prachtkudde op dit magische Griekse schiereiland Pilion ben je welkom om 1,2, 3 of 4 weken aan te sluiten. Je kan meekijken bij mijn bijdrage aan de training van de paarden. Daarnaast is er veel ruimte om met elkaar tussen de paarden te zijn, zingen, dansen, mediteren, lezen, siesta houden of een alles wat een ieder van ons in kan brengen. Terug naar de natuur. Samen leren, ontspannen en genieten met en van de paarden, jezelf, de Griekse natuur en elkaar. Nieuwsgierig? Meer informatie vind je in mijn brochure.

Retraite Tao van het Paard (Frankrijk)

In deze retraite combineren Tao leraar Mattijs van Katwijk van Studio MengTao van het Paard en ik, de kracht van Tao (en Chi Kung) met de kracht van contact & communicatie met paarden. Tao en paarden helpen je om in je innerlijke kracht te komen. Ze nodigen uit om bewust aanwezig te zijn om van daaruit moeiteloos door het leven te gaan. We bieden deze Retraite twee keer aan; in mei in Griekenland op schiereiland Pilion (voertaal Engels tenzij er alleen nederlandse deelnemers zijn) en in september in de Ariège, Zuid-Frankrijk (voertaal Nederlands). Meer informatie vind je onder het kopje 'Retraite Tao van het Paard'
Ook bieden we drie losse trainingsdagen 'Tao van het Paard' aan in Putten op 17 maart, 14 april en 22 juni. Meer informatie vind je op Facebook.

Leertraject Intuïtief Rijden

Intuitief paardrijden 5In dit leertraject van 10 dagen in een groep van vier, neem ik je mee in mijn wereld en zienswijze van Intuitief paardrijden. Intuïtief rijden gaat voor mij over rijden vanuit - lichamelijk, mentaal en energetisch - contact met het paard vanaf de rug. Intuïtief rijden gaat voor mij ook over samen bewegen vanuit moeiteloosheid, aanwezigheid, heldere en subtiele communicatie. Thema's als communiceren vanuit lichaamstaal & energie, als ook wendingen en overgangen maken met minimale hulp van benen en teugels komen onder meer aan bod. Kijk voor meer informatie onder het kopje 'Leertraject Intuitief paardrijden'.

5-daagse paardencursus 'Leef je verlangen, leef jezelf'

Leef je verlangen leef jezelf 0

Hoe heerlijk is het om je verlangen te erkennen en te durven laten zijn in al zijn volheid. Daarbij volledig jezelf te zijn en jezelf te zien. Te vertrouwen dat jij en je verlangens mooi zijn zoals ze zijn. In deze week begeleiden Esther en ik samen met haar kudde paarden je om je verlangen te leven en jezelf te zijn.
Kijk voor meer informatie onder het kopje 'Paardencursus 'Leef je verlangen, leef jezelf'

 

Paardentrektocht; natuurlijk en paardvriendelijk (Griekenland)

Op een bijzondere, natuurlijke enpaardentrektocht griekenland 16 paard vriendelijke manier rondtrekken met typisch griekse Thessalische paarden over een prachtig schiereiland vol met olijfbomen en pittoreske baaitjes. Een trektocht met aandacht voor werkelijke contact met je paard en voor je eigen lichaam en geest. De kracht van de kudde ervaren.  Voor deze reis is rijervaring vereist.
Kijk voor meer informatie onder het kopje 'Trektocht Griekenland'.