Leertraject Intuïtief paardrijden

Intuïtief paardrijden

Rijden vanuit contact, (lichaams-)communicatie en samenwerking

Voor een eerste indruk zie mijn filmpje op youtube. Klik hier.

Inhoud

Leertraject Intuïtief paardrijden 2

Intuïtief paardrijden gaat voor mij over rijden vanuit - lichamelijk, mentaal en energetisch - contact met het paard vanaf de rug. Intuïtief rijden gaat voor mij ook over samen bewegen vanuit moeiteloosheid, aanwezigheid, heldere en subtiele communicatie. Balans bij mens en paard, zowel lichamelijk, mentaal als energetisch, is daarin een kernitem. Daar waar jij balans bent kan het paard dat ook zijn. Een paard in balans is een paard in rust, ontspanning, en dat biedt ruimte voor vertrouwen, nieuwsgierigheid en dus ruimte voor leren en groei.

In het Intuïtief rijden leer jij hoe je het paard aan kan spreken vanuit lichaamstaal en energie en wat jij jezelf kan bieden om hier krachtig in te worden en wat je vanuit deze manier van rijden aan het paard kan leren om toch dingen te doen op momenten dat wij het vragen. Maar dit vanuit samenwerken, afstemmen, nieuwsgierigheid en bovenal blijheid.

Thema's die aan bod komen:

  • Communiceren vanuit energie; minimaal/geen gebruik van benen en teugels
  • Verbinden met achterhand
  • Gangen; Stilstand naar voorwaarts + andere overgangen
  • Wendingen/richting geven
  • Gymnasticerende rijoefeningen voor het paard

Vorm

Leertraject Intuïtief paardrijden 3Ik bied dit leertraject aan in een organische vorm, dat wil zeggen dat de inhoud niet vooraf vast staat maar ik de inhoud per bijeenkomst samenstel volledig ingetuned en afgestemd op waar de groep staat, wat er leeft en wat mijn nieuwste inzichten zijn op dat moment. De thema’s die hier boven beschreven staan zullen de revue passeren in uiteenlopende vormen, zoals in oefeningen met elkaar, in rijsessies, in gesprekken, m.b.v. lichaamsbewustzijnsoefeningen, thuisopdrachten, etc. 

Opzet

Het leertraject bestaat uit tien lesdagen, soms losse en soms tweedaagse. De data stellen we vooraf met elkaar vast. 

Prijs, locatie en groepsgrootte

De prijs is €1295,- pp, dit is inclusief mijn voorbereiding en mijn reiskosten tot maximaal een uur reistijd. Niet inbegrepen in de prijs zijn de kosten van de huur van locatie en paarden, mijn overnachtingskosten bij een tweedaagse en mijn reiskosten indien ik langer dan een uur moet rijden. 

In deze constructie regelt de groep zelf de locaties. Hierdoor kan ik mijn prijs laag houden. Op dit moment beschik ik over twee geschikte locatie, een in Putten (NL) en een in Peer (Belgie). Kosten van deze locatie zijn om en nabij €50,- pp per lesdag.

De groep bestaat uit vier deelnemers.

InstapvoorwaardenLeertraject Intuïtief paardrijden 4

Voor dit leertraject is rijervaring niet persé nodig. Het traject is interessant en geschikt voor mensen met en zonder rijervaring. Ook voor mensen met angtst voor rijden vanwege vervelende ervaringen in het verleden is dit traject bijzonder geschikt. De instapvoorwaarden vind je in deze pdf.

Interesse/ aanmelden

Mocht je mee willen doen met dit leertraject kan je dit aan mij kenbaar maken per mail, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt dan van mij de uitgebreidere informatiebrief.
Als je vragen hebt kan je me ook bellen; 06-19836683